Brnabić: Srbija će vakcinu dobiti među prvima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da građani treba da budu ponosni na rezulate "koje smo svi zajedno postigli" u borbi protiv korone, navodeći da je Srbija u zdravstvenom i privrednom smislu među najboljima u odnosu na sve druge zemlje.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

"Razumem da su ljudi umorni od svega, ali moramo izdržati do kraja, a kraj je kad dođe vakcina", rekla je Brnabić za TV Pink.

Prema njenim rečima, Srbija će među prvima dobiti vakcinu i neće "štedeti" a razgovara se sa svim proizvođačima kako bi to bila najbolja i najbezbednija vakcina.

Ona je navela kako veruje da će sa sadašnjim merama i odgovornošću gradjana situacija popraviti, ali se država "neće libiti da uvede restriktivnije mere da bi se sačuvali ljudski životi ali i privreda".

Kako je rekla, zahvaljujući privredi koja puni budžet moguće je pokriti enormne troškove u borbi protiv korone, kao i da je postignut najbolji "balans" kod uvodjenja mera.

Navodeći da je Srbija još u zelenoj zoni, ona je rekla da je zdravstveni sistem na nogama i da ima još slobodnih mesta u bolnicama.

Vlasti su, prema njenim rečima, bile izložene "pritisku vanparlamentarne opozicije, koja je vanparlamentarna jer radi kako radi, ali su donošene mere u skladu sa onim što je preporučivao Krizni štab za borbu protiv korone."

"Da smo njih slušali propali bismo i zdravstveno i ekonomski. Ovo nije politička borba i ne treba da situaciju koriste za glupe, jefitne, populističke poene. Narod nije glup i zna šta su pričali samo pre dva meseca, a sada drugačije. A istovremeno njihovi kafići rade", rekla je Brnabić.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj vanrednoj sednici donela odluku da ograniči radno vreme većine objekata, osim apoteka, benzinskih pumpi i dostave hrane, do 21 sat.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article