Brnabić: Sednica Kriznog štaba u utorak

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa biti održana u utorak ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv korone.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

„Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bih razgovarala sa lekarima još jednom“, rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću.

Ona je dodala da će u razgovoru sa njima biti sagledane mogućnosti i da će onda biti usvojene mere za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Prethodno je RTS preneo da sednice Kriznog štaba danas neće biti i da će Vlada usvojiti odluku o novim merama.

Juče su održane konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba sa premijerkom, a struka je, prema rečima epidemiologa Predraga Kona, struka je ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštene.

„Kad će te mere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo“, rekao je on.

Premijerka je uoči sastanka sa medicinskim delom Kriznog štaba nagovestila da će epidemiološke mere biti pooštrene, ali je istakla da će se videti šta je moguće i najpametnije da se uradi.

Pooštravanje mera proteklih vikenda, donetih zbog rasta broja zaraženih ali i obolelih kojima je potrebna hospitalizacija, prema oceni medicinskog koordinatora kovid bolnice u Areni Predraga Bogdanovića, nisu uticale da pacijenata sa koronavirusom bude manje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article