Brnabić sa Varhejijem: Postigli smo uspeh u reformama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem o primeni nove metodologije u procesu pristupanja Srbije EU, saopšteno je iz kabineta Vlade Srbije.

Ana Brnabić razgovarala je danas sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem
Ana Brnabić razgovarala je danas sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem

U saopštenju se navodi da je premijerka Brnabić istakla kako je Srbija u proteklom periodu postigla značajan napredak, naročito u oblasti vladavine prava, medijskih sloboda i zaštite novinara i ekonomskoj sferi, ocenivši da bi dinamika pristupnih pregovora trebala da bude usklađena sa našim reformskim naporima.

“Srbija je prihvatila novu metodologiju, verujući da će omogućiti konkretniji i povoljniji način vođenja pregovora sa evropskim zvaničnicima”, rekla je Brnabić, naglasivši da Srbija očekuje da dobije jasnije smernice i modalitete njene primene.

Кomesar Varheji je pozdravio reforme u oblasti vladavine prava, rekavši da one ostaju u vrhu prioriteta Evropske unije u procesu predpristupnih pregovora sa Srbijom.

Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article