Brnabić: Različita mišljenja članova Kriznog štaba, usvajanje novih mera najkasnije sutra

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas ili najkasnije sutra biti usvojene nove kako je rekla, nešto restriktivnije mere za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Ona je rekla da će se danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili "neke mere" i njihovu usaglašenost sa Ustavom.

"Da li će te mere biti najrestriktivnije zavisi od današnjeg broja novozaraženih jer je utorak po pravilu veoma težak dan u tom pogledu. Po jutrošnjem preseku od osam časova, deluje da će biti težak dan ali nije takav skok kao u utorak prošle nedelje", rekla je premijerka za televiziju Pink.

Navodeći da mere koje su već usvojene daju određene rezultate, ona je potvrdila da među članovima Kriznog štaba postoje različita mišljenja koje bi mere bile najdelotvornije.

"Pratimo i situaciju u Evropi i šire, pa se vodimo i time", navela je predsednica Vlade Srbije.

Podsetimo, juče je povodom aktuelne epidemiološke situacije zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, ali zvanično nije saopšteno koje će mere biti predložene.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić izjavio je sinoć da su na sednici Kriznog štaba izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera, dodajući da očekuje da će takva biti i nova odluka države.

''Imali smo na sednici Kriznog štaba različite predloge i preporuke koje će biti sažete u pisanoj formi i predate predsednici Vlade Ani Brnabić kao zvanična preporuka. Predlozi idu u pravcu još oštrijih mera'', rekao je Ružić za RTV.

On je epidemiološku situaciju ocenio kao alarmantnu, dodajući da se "apsorbciona mogućnost" bolnica smanjuje, ne zbog manjka kapaciteta, već zato što je, "kako je on razumeo", oko 10 odsto zdravstvenih radnika zaraženo.

Izvor: Beta, RTV

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article