BEOGRAD, 14. februar, 2022, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da je predsednički kandidat Zdravko Ponoš svojevremeno topio Vučićeve fotografije iz vremena dok je predsednik bio pripadnik 63. padobranske jedinice.

Brnabić je novinarima rekla da je Ponoš to radio dok je bio na poziciji načelnika generalštaba Vojske Srbije sa ciljem da ukloni sve dokaze o tome da je predsednik svojevremeno služio vojni rok u elitnoj jedinici jer je na taj način želeo da oslabi našu vojsku.

– Ponoš je to radio pod uticajem Zapada jer je znao da će, ukoliko nestanu dokazi da je predsednik bio pripadnik 63. padobranske, to u velikoj meri oslabiti snagu i ugled naše vojske. On je, dok je bio načelnik generalštaba, izdao naređenje da se u železari istopi više stotina fotografija na kojima je predsednik Vučić u uniformi te jedinice jer je želeo da Vučića predstavi kao osobu koja je izbegavala vojsku i nije bila sposobna za 63. padobransku – objasnila je Brnabić.

– Dokazi za ovo se mogu pronaći u brojnim depešana Vikiliksa. On je te fotografije topio u interesu NATO, stranih službi i ambasada, to je činjenica, ali se nije zaustavio samo na predsednikovim vojničkim fotografijama veće je naredio i da se istope i fotografije na kojima se vidi kolika je bila prosečna plata u Srbiji u vreme dok je on bio načelnik generalštaba, kao i fotografije koje pokazuju koliko smo tada imali fabrika, koliko kilometara auto–puta i kolike su bile penzije – istakla je predsednica Vlade u razgovoru za Njuz.

Ona je tom prilikom dodala i da će Zdravko Ponoš, kada sazna za ovaj tekst, sigurno pokušati da ga istopi.

Soko Sokolović

The post Brnabić: Ponoš istopio Vučićeve fotografije iz 63. padobranske appeared first on Njuz.net.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)