Brnabić: Od sutra masovna vakcinacija građana, prioriteti prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u kojoj su prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, početi sutra. Za sutra je najavljena i sednica državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju kao i sastanak Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

Ana Brnabić  Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Brnabić je prilikom obilaska Osnovne škole "Milan Munjas" na Ubu, navela da su predstavnici medija, posebno oni koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, nakon apela medijskih udruženja, ali i na molbu predsednika Republike Aleksandra Vučića, saopšteno je na sajtu Vlade.

Ističući da od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva, pozvala je građane da se u što većem broju prijave za vakcinaciju.

Prema njenim rečima, što se imunizacija obavi efikasnije, brže ćemo se vratiti normalnom životu, a kako je rekla, očekuje da ćemo uspeti da se tokom 2021. godine, u zdravstvenom smislu, vratimo u stanje pre pandemije koronavirusa.

Ocenila je da je veoma važno to što su škole danas počele da rade, istakavši da je potrebno omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom.

Prema njenim rečima, posebno je važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družili se, obrazovali i stekli radne navike.

"Zbog toga smo doneli odluku da krenemo ponovo sa nastavom nakon zimskog raspusta. Imamo izuzetno dobar sistem nadzora nad novoobolelima, pratićemo sa timovima svakodnevno broj novoobolelih, učenika i nastavnog i vannastavnog osoblja u školama, i trudićemo se da im pružimo svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije, što duže", rekla je Brnabić.

One će sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predsedavati sednicom državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju koja je najavljena za osam časova.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article