Brnabić: Neke mere će biti pooštrene za vikend

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će gotovo sigurno biti novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa tokom vikenda i najavila da će sednica Kriznog štaba biti održana najverovatnije sutra.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Ona je objasnila da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu. „Da na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije odgovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo“, rekla je ona.

„Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je neverovatno i da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu. Prethodna dva dana grupa "Crvena jabuka" održala je koncerte u Kombank dvorani.

„Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj", navela je Brnabić.

Premijerka je novinarima u Inđiji rekla i da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Izvor: Beta, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article