Brnabić: Nadam se da ćemo moći da popustimo mere sledeće nedelje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u Srbiji do sada vakcinisano 1.356.000 građana, od kojih je 913.000 revakcinisano i dodala da se nada da će sledeće nedelje "moći da popuste epidemiološke mere".

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

“Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana da pređemo brojku od milion revakcinisanih ljudi”, rekla je Brnabić za skupštinskom govornicom odgovarajući na pitanje predsednika poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja SPP – Ujedinjena seljačka stranka USS Samira Tandira.

Ona je rekla da trenutno u Srbiji ima 564.663 imunizovanih građana, odnosno potpuno zaštićeni građani.

“Ne ide nam loše, ali svaki dan je važan. Moramo da uradimo sve što možemo da što više ubrzamo dalju vakcinaciju”, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da se svaki dan prijavi oko 10.000 građana za vakcinaciju preko portala eUprave.

Brnabić je navela I da u sve više lokalnih samouprava postoje punktovi na kojima građani mogu da se vakcinišu bez poziva.

Ona je navela da će početkom aprila u Srbiju stići 500.000 Sinofarm vakcina i 5. aprila 106.000 Fajzer vakcina, tako da će u svim lokalnim samoupravama biti otvoreni punktovi za masovnu vakcinaciju bez prijave.

Brnabić je rekla da prate situaciju na svaka dva sata kada je u pitanju korona virus.

“Nadam se da ćemo moći da popustimo mere sledeće nedelje”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je kroz tri paketa ekonomskih mera iz budžeta Srbije izdvojeno osam milijardi evra direktne podrške privredi i građanima i po tome smo jedna od deseta najboljih zemalja sveta, jedna od deset zemalja koja je najviše dala za podršku privredi i građanima.

“Mislim da je Srbija jedina zemalja u kojoj su rasle plate i penzije, povećana je minimalna cena rada za 6,6 odsto, inflacija je stabilna, javni dug je pod kontrolom”, rekla je premijerka.

Izvor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article