Brnabić i Varheji o pristupnim pregovorima: Srbija nastavlja da radi na primeni reformi

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji razgovarali su putem video veze o perspektivama pristupnih pregovora Srbije i EU u narednih šest meseci.

Brnabić i Varheji u video razgovoru / Foto: Vlada Srbije
Brnabić i Varheji u video razgovoru / Foto: Vlada Srbije

Brnabić je navela da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Srbije i dodala da Vlada nastavlja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je rekla da je Vlada u novom mandatu već napravila nekoliko reformskih koraka u oblasti vladavine prava i kao najvažnije izdvojila formiranje posebnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, navodi se u saopštenju.

Varheji je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvom predočenim planom Vlade Srbije i naporima koje ona ulaže na putu ka članstvu u EU.

Ocenio je da je od suštinske važnosti da proces pristupanja Srbije bude ubrzan sprovođenjem navedenih reformi, dodaje se u saopštenju.

Brnabić je rekla da veoma ceni zalaganje Varhejija da određena količina vakcina protiv koronavirusa u najkraćem mogućem roku bude isporučena zemljama Zapadnog Balkana.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article