Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da na današnjem sastanku sa opozicijom nije postignut dogovor zato što se sve ponovo svelo na datume, piše N1.

„Nismo postigli dogovor zato što se sve ponovo svelo na razgovore o datumima, danas nešto više i o izbornim uslovima, ali konačno, ultimativno je postavljen datum“, rekla je Brnabić.

Kazala je da opozicija nije danas želela da razgovara o biračkom spisku, izbornim uslovima ODIHR-a i da li oni treba da se implementiraju pre ili kasnije.

„Izbore ne možete da imate još tri godine, ukoliko želite da ispoštuijete da izbori ne mogu da se organizuju minimum godinu dana pre nego što se preporuke implementiraju“, navela je Brnabić.

Ona je javila da će biti formirana i dva radna tela od kojih će se jedno baviti izmenama i dopunima svih relevatnih zakona kojima se primenjuju ODIHR-ove preporuke, a drugo vršnjem uvida, kontrole, nadzora nad biračkim spiskom i, po potrebi, njegovom revizijom.

Četvrti sastanak parlamentarnih stranaka vlasti i opozicije o izbornim uslovima i preporukama OODIHR-a, završen je danas bez uspeha.

Potredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da nije bilo nikakvog dogovora na, kako je rekla, „još jednom pokušaju sastanka“, i poručila da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ odluku o izlasku na „takozvane raspisane beogradske izbore saopštiti u petak“.

Originalni tekst