Brnabić: Do podneva više zaraženih koronavirusom nego juče u isto vreme

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je broj zaraženih kovidom-19, prema preseku u 12 sati, veći nego juče u podne.

Ana Brnabić, ekspoze 2020 / Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić, ekspoze 2020 / Foto: Srđan Ilić

I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

"Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima", rekla je premijerka novinarima u Vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

Podsetimo, juče je u Srbiji preminula 51 osoba, dok je koronavirus registrovan kod 7.606 ljudi od 21.569 testiranih uzoraka.

Brnabić je prisustvovala potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Vojvodine (KCV), saopštila je Vlada Srbije. Taj dokument potpisali su ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma „GH Holding“ Gregor Jernejc.

"Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno-dijagnostičkog centra, površine 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima. U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta", navodi se u saopštenju.

Za izvođača radova na tenderu izabran je Konzorcijum "GH holding" iz Ljubljane i Delta inženjering iz Beograda. Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izvođača radova.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, direktorka KCV Edita Stokić i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article