Ona je za televiziju Prva, govoreći o upadu kosovske policije u srpske enklave na Kosovu kao i o ukidanju dinara iz platnog prometa, rekla da će Srbija tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da će se boriti za srpski narod na Kosovu.

Brnabić je kazala i da ukidanje dinara nikad nije bilo razmatrano ni u jednom sporazumu ili pregovoru u procesu dijaloga normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

„Boli me što postoje određene političke opcije u centralnoj Srbiji i mediji koji se trude da i ove pokušaje etničkog čišćenja iskoriste za borbu protiv (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, u proteklih nekoliko dana održano je više sastanaka kako bi se našli alternativni mehanizmi za slanje novca Srbima na Kosovu.

Govoreći o konstituisanju Skupštine Srbije rekla je da vlast radi upravo ono što je građanima obećano, da su izbori prošli, kao i da treba da se potvrde mandati poslanicima i što pre formiraju institucije.

Komentarišući rezoluciju Evropskog parlamenta „koju opozicija čeka“, ocenila je da to pokazuje koliko oni ne žele samostalnost svoje države, već stalno čekaju nekog iz inostranstva da im kaže kako treba da se ponašaju.

Post Views: 17

Originalni tekst