ZAMENICA britanskog sekretara za odbranu Anabel Goldi rekla je da je Kraljevska mornarica tokom 2021-2022. godine ispratila više od 100 ruskih ratnih brodova kod britanske obale.

БРИТАНСКО МИНИСТАРСТВО ВОДИ ЉУТУ БОРБУ: Морнарица за две године испратила више од стотину руских бродова

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

– Kraljevska mornarica je 2021. godine ispratila 66 ruskih ratnih brodova kroz vode Velike Britanije; 2022. godine, 41 takav ratni brod je bio u pratnji – navodi list Miror njeno pismo parlamentu.

Nekoliko ruskih podmornica je takođe navodno primećeno i praćeno u vodama Ujedinjenog Kraljevstva u sličnom periodu.

Ranije u junu, britanska mornarica je izvestila da je britanski razarač HMS Defender pratio tri ruska ratna broda koji su plovili u blizini teritorijalnih voda zemlje. Kako je saopštila britanska mornarica, radilo se o fregati „Admiral Grigorovič“ i dve korvete „Sevvi“ i „Resistant“, koje su plovile u blizini UK.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je više puta napomenulo da se letovi aviona i krstarenja brodova na daljinu obavljaju u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog i vodenog prostora, bez kršenja granica drugih država, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA – Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst