JEDINI način da se reši konflikt u Ukrajini jeste da se zemlja podeli i da Zapad pruži garancije bezbednosti Kijevu, smatra analitičar britanskog lista „Spektejtor“ Oven Metjuz.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ ГУБЕ ВЕРУ У КИЈЕВ: Једини начин решавања конфликта - подела Украјине

Foto Tanjug/AP

Prema njegovom mišljenju, američki predsednik Džozef Bajden nije uspeo da pretvori Ukrajinu u „globalni megdan za demokratiju“.

„Uz najveće žaljenje, moramo da prihvatimo realnost kakva jeste. A to znači faktičku podelu Ukrajine duž kontrolne linije i pružanjem garancija bezbednosti Kijevu“, navodi se u članku.

Britanski novinar takođe kaže i da te garancije ne bi trebalo da podrazumevaju članstvo istočnoevropske zemlje u NATO budući da je to jedini način da se završi konflikt i da se prekinu borbena dejstva.

Prethodno je i američki „En-bi-si“ pisao o tome da su američki i evropski zvaničnici već pokrenuli razgovore sa Kijevom o potencijalnim mirovnim pregovorima sa Rusijom uključujući i mogućnost gubitka određenih teritorija zarad postizanja mira.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst