Britanski medij „Idependent“ prenosio je uživo protest opozicije u organizaciji „Proglasa“ koji je pompezno najavljivan kao najveći, ali je na ulicama doživeo debakl.

БРИТАНЦИ СЕ МЕШАЈУ У ПРОТЕСТЕ У БЕОГРАДУ: Прижељкују Мајдан, уживо преносе скуп који је доживео дебакл (ФОТО)

Foto N. Skenderija

I voditeljka N1 u programu je saopštila da masovnost protesta nije velika.

Ovakav potez britanskog medija i ne čudi, s obzirom da, kako su pisali mediji u Evropi, zapadne agenture žele da sprovedu „Srpski majdan“ – nasilno rušenje aktuelnog režima na ulici.

По писању западних медија, у томе предњачи Берлин, који финансира тзв. невладине организације које учествују у организовању демонстрација које имају за циљ рушење власти на улици.

Foto: Printskrin

 

Podsetimo, lažni student Ivan Ristić, koji je učestovao u napadu na direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića i jedna od glavnih figura koja organizuje studente u blokadama beogradskih saobraćajnica, vlasnik je DP Media, koju direkto finansira nemački Dojče vele.

Naime, Nikola Ristić dobio je ponudu od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera Dojče velea, da bude „konsultant za monitoring“. Norbert je tokom 2023. godine nudio novac za ove usluge u sklopu „regionalnih medijskih projekata“, čiji su nosioci nemački Dojče vele i „Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć“. U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Ta ponuda upućena je Nikoli Ristiću.

Ristićeva kompanija DP media sarađuje, pored Dojče velea, i sa CRTOM i Istinomerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst