Filari je u emisiji „ESTRADAnje“ kod autora i voditelja Milija Čolića istakao da je Breskvica jako talentovana, ali da ne koristi svoj pun potencijal.

Breskvica bi mogla da bude mnogo više kul, kaže Filip Marinkov (24). Mladi i kontroverzni pevač, tiktoker i influenser, poznatiji pod umetničkim imenom Filari (Filarri), drugu godinu zaredom se prijavio na festival Pesma za Evroviziju. Tim povodom gostovao je u emisiji „ESTRADAnje“ i Miliju Čoliću obrazložio svoj stav o mladoj koleginici Anđeli Ignjatović, koja je za sada jedna od glavnih favoritkinja za odlazak na Evroviziju u Malme.

Foto: Tanja Andric

 

– Breskvica je talentovana, ali ja smatram da ne koristi svoj pun potencijal i da bi sve to moglo da bude mnogo, mnogo bolje – kaže Filari, koji će u trku za Malme ući s pomalo skandaloznom pesmom pod nazivom „Ko je ta žena“.

Kako je na društvenim mrežama postao poznat kao mladi muškarac koji se šminka, Filip objašnjava kako je do toga došlo.

– Počeo sam da se šminkam iz dosade za vreme karantina. Ljudima je čudno što se šminkam i često me pitaju za razlog, kao da se iza toga krije nešto veliko, ali nije tako. Gde god da izađem, ja moram da budem Filari, ali daleko od toga da se šminkam svaki dan, volim i ja da budem bez šminke i čupav – objašnjava mladi elektropop pevač i dodaje koje ga pitanje o njemu posebno nervira:

Foto: Tanja Andric

 

– Ne mogu da kažem da mi smeta, ali me iritira kada me pitaju da li sam muško ili žensko. Nemam krizu identiteta, već samo uživam u fluidnosti i ne dozvoljavam da me ograničavaju društveno neprihvatljive stvari. Ništa ne namećem i nisam agresivan. Ja samo postojim i ljudima sam zanimljiv i u lošem i u dobrom kontekstu. Nećete verovati, ali na Tviteru me najviše napadaju i hejtuju pripadnici LGBT zajednice, iako sam za tu zajednicu uradio i radim mnogo toga dobrog. Razočaraju me žene koje pišu ružne komentare, a skoro smo u istom sosu.

Marinkov se osvrnuo i na pojedine komentare u kojima se navodi da se operisao kako bi imao pravilne i skoro savršene crte lica.

– Volim da kažem da su se moji roditelji mnogo voleli kad sam ja nastajao. Na licu nisam ništa radio, a da, recimo, imam kriv nos, odmah bih ga operisao. Vilica je moja, jer da bi neko pevao dobro kao ja, mora da ima dobru „kutiju“. Usne sam nasledio od deke i mame. Mogu i na rendgen da odem da to dokažem. Moj deka ima još veće usne od mene, kao Anđelina Džoli. Jedino dva puta godišnje ubrizgavam botoks jer ne volim grimase koje pravim dok pevam. Bolje botoks u 24. godini nego posle pod nož – iskren je Filari.

Ja sam fleksiterijanac!

Upitan kakav je on to vegetarijanac koji povremeno jede meso, Filari je imao spreman odgovor.

– Ne mogu da se deklarišem kao vegetarijanac ili vegan, jer ponekad pojedem meso. To je uglavnom meso na pici ili su to burgeri. Rekli su mi da se takvi ljudi nazivaju fleksiterijancima. Ne nosim prirodno krzno ni kožu, iako ih jako volim – objašnjava kandidat za ovogodišnji festival Pesma za Evroviziju.


sledeća vest

Originalni tekst