Jedan od utisaka novogodišnje večeri bila je haljina u kojoj je Lepa Brena nastupila u programu Nove TV, a komentari u svim državama bivše države se samo nižu.

Brena je pred kamerama pjevala u dugoj crnoj večernjoj haljini Splićanina Borisa Kragotića na kojoj je sprijeda i pozadi zlatnim šljokicama iscrtano golo žensko tijelo, a to je izazvalo gomilu reakcija.

-Lepa Brena u najružnijoj haljini koju sam ikad vidjela u životu. Ljudi moji, je li to moguće? Šta je ovo? Majko mila! – samo su neki od najčešćih komentara.

Kritike na račun haljine stigle su i do Brene:

-Našim lažnim moralistima kojih je i previše, sve što je normalno ne privlači pažnju, a ova mala provokacija u vidu haljine im smeta… Kakav lažni moral! Dok u današnje vrijeme partneri ubijaju žene, siluju se djevojčice i ne prihvataju se prava gej populacije, da ne govorim o ratu u 21. vijeku i širenju vjerske i nacionalne mržnje… – naslikane zlatne cice na haljini su problem! E pa, one su moj mali doprinos svim lažnim moralistima u ova surova vremena u kojima živimo – kaže pjevačica.

Novinari su je pitali i šta je ovom haljinom željela da poruči.

-Bez žena ne bi postojalo čovječanstvo! Haljina je zato posvećena upravo simbolu majki i žena cijelog svijeta, Veneri! Ona je drevni simbol ženske energije, ljubavi i ljepote. Ova haljina je, dakle, simbol Venere, samosvjesne žene. Isti stil haljina prvi je kreirao Žan Pol Gotje za Bijonse. Za mene ju je radio Boris Kargotić, vlasnik brenda DeMode, rođeni Splićanin. Vrlo moderan, avangardan i kreativan, u svojoj je karijeri surađivao s Madonom i već spomenutom Bijonse – rekla je Brena.

(Express/Telegram)

Originalni tekst