Brena je sinoć održala prvi koncert s kojim je počela svoju dugo najavljivanu turneju. Zetra je u rekordnom roku rasprodana, a redovi na ulazima bili su ogromni.
Publika nije krila svoje oduševljenje kada su vidjeli koreografije koje je Brena pripremila, modne kombinacije koje je nosila te emocijom koju je prenijela publici. U jednom trenutku i sama Brena je zaplakala.

(Photo: N. Šaljić)

Prvi gost Breninog velikog koncerta bila je Ana Bekuta. Bekuta je svoj nastup otvorila pjesmom “Kralj ponoći”, a publika je u glas pjevala zajedno s njom.

(Photo: N. Šaljić)

Nakon Bekuta na sceni se pojavila Milica Todorović koja je publiku podigla na noge.

Kao zadnji gost pojavila se Senidah koja je svojim velikim hitom “Mišići” začinila cijeli koncert te dobila najveći aplauz i pokrenula energiju kod publike.

(Photo: N. Šaljić)

(Photo: N. Šaljić)

Brena je nakon koncerta održala press konferenciju za novinare na kojoj je rekla da se trudila da ne zaplače tokom cijelog koncerta.

Očekuje se i druga noć koncerta u Sarajevu i jednako dobar provod kao i prve noći.
Brena je spomenula kako voli da pjeva sevdalinke te da je to naslijedila od svoje mame.

– Ja pjevam i pop i folk muziku, svoju muziku, ali volim i sevdah. Mislim da su sevdalinke pjesme koje najsuptilnije izražavaju emocije i ljubav. Ja imam dovoljno godina da mogu da razumijem sevdah. Ako sam nešto naučila da pjevam to su sevdalinke od moje mame – rekla je Brena.

(S. ČENGIĆ / Express)

Originalni tekst