Muzičar Goran Bregović prodao je vilu koju je 2014. godine kupio u Istanbulu, pišu domaći mediji.

On je vilu na Bosforu, u elitnom dijelu Istanbula, gdje su nekretnine najskuplje, pazario još prije tačno deset godina, o čemu su tada pisali mediji. Nekretnine u ovom kvartu jednog od najljepših gradova Europe koštaju oko milion i po eura, a Bregović je za svoju iskeširao dva miliona. Međutim, nije poznato za koliko je sada prodao. Imanje u vlasništvu porodice Bregović s jedne strane izlazi na moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, a s druge na šumu. U njemu je muzičar boravio tokom ljeta i kad je završavao poslove u Turskoj.

  • Prije izvijesnog vremena je bilo govora da Brega ima kuću ovdje u Istanbulu, ali moja saznanja su drugačija. U tom dijelu Bosfora nijedan naš čovjek nema nekretninu, tako da je on svoju najvjerovatnije prodao. Detalje ne znam, ali znam cijeli kvart. Ovdje živim 30 godina i znao bih da je on i dalje vlasnik neke kuće. Nekoliko puta sam ga sreo s prijateljima u restoranima na europskoj obali Bosfora, ali posljednjih godina ga nisam vidio ovdje u Istanbulu – priča agent za nekretnine, porijeklom iz Srbije, koji živi u Istanbulu i bavi se prodajom luksuznih vila i stanova.

Bregović ima kuće širom svijeta – u Beogradu, Crnoj Gori, Parizu, Zagrebu i Sarajevu. On je prepoznatljiva ličnost u Turskoj, a popularnost mu je donijela saradnja sa Emirom Kusturicom na filmovima “Dom za vješanje”, “Arizona drim” i “Podzemlje”. Prije nekoliko godina radio je muziku za ostvarenje “Mustafa”, za koji je scenario napisao i režiju uradio turski novinar Kan Dundar.

(Express / Pink.rs)

Originalni tekst