Ovaj hit Zdravka Čolića objavljen je daleke 1981. godine na albumu “Malo pojačaj radio”. Tekst pesme pisao je Balašević. On ga je dao Bregoviću da uradi kompoziciju, jer je na tom albumu bio jedan od Čolinih saradnika zajedno sa Kornelijem Batom Kovačem.

printscreen

Đorđe Balašević

U Balaševićevoj verziji pesma je nosila naziv “Opatica”, ali je Brega to promenio. Više mu se dopalo da Čola peva o jednoj Mađarici, a i smatrao je da će pod tim nazivom pesma bolje proći kod publike, te je na svoju ruku promenio tekst.

Tanjug

Goran Bregović

Ova izmena svidela se i Zdravku Čoliću, koji je takođe bio za to da se pesma umesto “Opatica” zove “Mađarica”, što je Bregi bio još jedan od razloga da samovoljno promeni tekst numere.

Balašević, koji nije dozvoljavao da se to radi, striktno je zabranjivao da se vrše intervencije na njegovim tekstovima, zamerio je Bregoviću pa je došlo enact svađe i prekida saradnje.

Printscreen You Tube

Zdravko Čolić, pevač

Prošlo je mnogo godina, lopta je spuštena, odnos između njih više nije bio zategnut, dobro upućeni u estradna dešavanja peep Jugoslavije su pričali da su počeli da se javljaju jedan drugome kada se sretnu, ali enact njihovog zajedničkog rada više nikada nije došlo.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst