Doskorašnji lider Dveri Boško Obradović kaže da se okreće lokalnoj politici u Čačku. Građani su izabrali „neke druge političare vlasti i opozicije koji su ih više puta prevarili“, rekao je u svom obraćanju. Planira učešće na lokalnim izborima na proleće 2024. godine u gradu koji je zanemario zbog velikih republičkih tema, jer je „umislio da je veliki nacionalni lider“.

Doskorašnji Lider pokreta Dveri Boško Obradović – koji je nedavno podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika stranke zbog, kako je rekao izbornog neuspeha – istakao je da se vraća lokalnoj politici u Čačku, njegovom rodnom gradu, prenosi RTS.

„Rekao sam sve što sam imao i uradio sam sve što sam znao i mogao. Građani Srbije su hteli neke druge političare koji su ih toliko puta izvarali, kako u vlasti tako i u opoziciji“, rekao je Obradović.

Naveo je da su najbolji primer za to nedavne akcije dela opozicije u Beogradu koje su, kako je rekao, zakasnele četiri godine i oponašaju ideje koje su Dveri još tada predstavljale – od štrajka glađu do demonstracija.

„Tada je to proglašavano za nasilje, a danas je to opoziciona borba“, naveo je bivši lider Dveri.

Obradović je, govoreći o predstojećim lokalnim izborima u Čačku, istakao da očekuje veliku političku borbu, jer je zbog velikih republičkih tema zanemario grad u kome je rođen.

Teško sam se ogrešio o Čačak i koristim se ovom prilikom, da se na ovom poslednjem javnom obraćanju do daljeg, izvinim mojim sugrađanima“, rekao je Obradović.

„Uvek je nešto drugo bilo preče od lokalnih tema. I ja sam umislio da sam neki veliki nacionalni lider, a da nisam završio osnovnu političku školu, a to je pobeda u svom rodnom mestu“, naglasio je Obradović.

Naveo je da će sve preostale snage posvetiti borbi da Čačak na proleće 2024. godine postane „prvi slobodan grad u Srbiji“.

Originalni tekst