Šef evropske diplomatije Žozep Borelj uputio je saučešće Teheranu povodom „terorističkog napada“ u kojem je poginulo 95 ljudi.

Borelj je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Irana Hoseinom Amir-Abdolahijanom „kako bi mu uputio saučešće nakon užasnih eksplozija u Kermanu u kojima su poginule desetine civila“.

Spoke to Minister @HAabdollahian to convey condolences following the horrific bombings today in Kerman that killed dozens of civilians.

I condemned this terrorist attack in the strongest terms and expressed solidarity with the Iranian people.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) January 3, 2024

„Najoštrije sam osudio ovaj teroristički napad i izrazio solidarnost sa iranskim narodom“, naveo je Borelj na društvenim mrežama.

Odgovornost za napad i dalje niko nije preuzeo, ali je politički savetnik iranskog predsednika optužio Izrael i SAD. Stejt department je saopštio da je svaka sugestija o umešanosti SAD ili Izraela u napad „apsurdna“. Vlasti Izraela nisu komentarisale napad.

U napadima u Iranu juče, na četvrtu godišnjice od ubistva generala Kasema Solejmanija poginulo je 95 osoba, javili su državni mediji novi bilans eksplozija. Prethodno je bilo saopšteno da su poginule 103 osobe.

Post Views: 20

Originalni tekst