Izašao je u prošlom broju Nedeljnika odličan tekst o tome šta je zapravo depresija i koliko je pogrešno reći „Ma nešto sam depresivan“ tek onako usput, i time bagatelisati one prave nedaće. Sigurni smo da će i oni kojima nije bio zanimljiv takav članak pomno pročitate sve ono što Aleksandar Stanković govori i piše o sopstvenom mentalnom zdravlju, i shvatiti da se nekad iza fasade uspeha krije borba sa samim sobom. „Aca i sto faca“, jedan od omiljenih televizijskih likova s obe strane Batrovaca, otvoreno je govorio za Nedeljnik o sebi, a nastavke ćete moći da čitate na sajtu Velike priče.

Odatle smo „posudili“ još neke saradnike koji pišu za ovaj broj, pre svega profesora Dejan Jovića, i njegova nova otkrića o temi koja već skoro mesec dana nanovo zaokuplja srpsku javnost – padu Leke Rankovića.

Pogledajte šta vas sve čeka u novom broju Nedeljnika i pretplatite se na nstore.rs

DEPRA – Ovih dana izašla je knjiga „Depra“ Aleksandra Stankovića, u izdanju Telegrama, u Zagrebu, i „Iz svoje kože: Život s depresijom“, u izdanju Lagune, u Beogradu. Prva knjiga u kojoj je neko otvoreno, i do kraja ogoljeno, napisao MOJ ŽIVOT. U ovom broju Nedeljnika objavljujemo prvi nastavak feljtona, koji će ekskluzivno izlaziti na sajtu velikeprice.com, intervju s autorom, kao i još nekoliko reči o samoj knjizi…

JOVIĆ I DRUG MARKO – Ako su mogli ubiti Kennedyja (a Tito je, kao i mnogi drugi u to vrijeme vjerovao da je to ubojstvo bilo moguće samo zbog pomoći koju je atentator imao unutar konzervativnih dijelova tajne službe) i smijeniti Hruščova, onda mogu i mene – to je bila Titova logika. Smjenjivanje Rankovića, kao i dubinska demontaža tajnih službi i partijskih „konzervativaca“, bio je njegov logičan odgovor na tu prijetnju. Profesor Dejan Jović o novim intepretacijama pada Aleksandra Leke Rankovića.

PARIZER – Sama ideja demokratske smene vlasti postala je gotovo julovski nedopustiva. Sadašnja opozicija želi da se „dočepa“ vlasti, kako se ta jezička bravura odomaćila u naprednjačkom propagandnom novogovoru, što podrazumeva nešto antidržavno. Iako je opozicija jedna od temeljnih institucija u demokratskoj državi. Politička analiza Zorana Panovića u novom Nedeljniku.

MIR – Strategija „pobeda i ništa drugo“ je za navijačke pesme, nije za ozbiljnu politiku, pogotovo u prilikama kada zainteresovana strana nije spremna na najveće žrtve ili nema sredstva i snagu da izvojuje pobedu, piše Željko Pantelić o situaciji u Ukrajini u spoljnopolitičkoj analizi u novom Nedeljniku.

RADIĆ – Vojnu analizu daje Aleksandar Radić. „Rusi su sami krivi što se posle meseci rata vrlo često ponašaju kao da su njihove baze daleko od protivnika. Bezbrižni su i cenu su platili već puno puta kada su iznenađeni pogocima dronova u avione u bazama stotinama kilometara od fronta i prepadima na ratnu luku Novorosijsk, i potpuno predvidivim pokušajima Ukrajinaca.“

Post Views: 12

Originalni tekst