EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Posetu Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Bosni i Hercegovini službeno je najavila ambasada Srbije u BiH.

Sarajevski portal Istraga.ba objavio je faksimil pisma ambasade Srbije u Sarajevu, upućenog Ministarstvu spoljnih poslova BiH, u kojem su najavili boravak Danila Vučića od 8. do 11. januara u Banjaluci i na Jahorini.

U pismu je Ministarstvo spoljnih poslova BiH obavešteno da će Vučićevog sina tokom boravka u BiH obezbeđivati pet naoružanih osoba.

Ambasada Srbije u BiH je u pismu zamolila nadležne organe BiH da omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku i carinsku kontrolu na graničnim prelazima, kao i da preduzmu “sve mere bezbednosti za vreme boravka člana porodice predsednika Srbije na teritoriji BiH”.

Vučićev sin je u protekla dva dana boravio u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, gde je prisustvovao svečanostima u sklopu obeležavanja Dana Republike Srpske.

Podsećamo, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče na svom instagram nalogu objavio da su u toku, kako je naveo, “najodvratniji napadi ne samo na njega, već i na njegovo dete” zato što je otišao na proslavu Dana Republike Srpske u Banja Luku i Istočno Sarajevo.

“Lagali su podjednako i tajkunski mediji u Beogradu, i zagrebački i sarajevski, kako je deo zvanične delegacije Srbije, kako to ni Staljin ni Tito nisu radili, a odlazak na oba mesta bila je samo Danilova želja i ništa više. Uzgred, kao otac, ponosan sam što je mom starijem sinu ljubav prema RS i našem narodu na KiM važnija od svih drugih stvari i nadam se da sam makar malo doprineo vaspitavajući ga na takav način. A sad, pišite šta hoćete. Živela Srpska, živela Srbija”, napisao je Vučić uz sliku sa svojim sinom na Hilandaru, gde su zajedno boravili na Božić.

List Danas objavio je da je ovo Vučićeva reakcija na tekst “Fenomen ‘predsednikovog sina’ kao nove institucije u Srbiji” koji je objavljen sinoć na portalu i u kojem se kaže da je u svetskoj istoriji nezabeleženo da je predsednik jedne države poslao svog sina u drugu državu na državničku ceremoniju kao što je učinio Aleksandar Vučić poslavši svog sina na obeležavanje dana Republike Srpske u Bosnu i Hercegovinu.

Originalni tekst