Legendarni muzičar Bono Vox pojavio se na crvenom tepihu uoči premijere filma Kiss the Future, kojim je otvoren 29. Sarajevo Film Festival.

Pojava legendarnog muzičara na crvenom tepihu izazvala je veliko oduševljenje prisutnih građana i turista koji su stigli ispred Narodnog pozorišta, uoči prve noći poznatog regionalnog filmskog festivala.

“Imamo bh. pasoš, to znate. To mi je najveća čast. Došli smo ovdje kao pisci, kao novinari, kao svjedoci a sada smo ovdje kao turisti. Ovo je prelijepa zemlja, ljudi nas uveseljavaju. Ponosni smo na naše uloge koje smo imali u ovom filmu”, kazao je Bono Vox prisutnim novinarima.

Osim Bona u glavni grad Bosne i Hercegovine, došlo je još jedanaest osoba među kojima je i Bonov prvi saradnik, gitarista grupe U2 David Howell Evans, poznatiji kao The Edge.


Oni su se sinoć pojavili na crvenom tepihu 29. Sarajevo Film Festivala.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorio je film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Producenti filma POLJUBITE BUDUĆNOST su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter. Film je financirao FIFTH SEASON i savjetovao filmski tim.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

U filmu se pojavljuju: Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Originalni tekst