Mladi Novopazarac iz dana u dan pokazuje da je velika nada srpskog tenisa i da mu pravi uspesi tek predstoje.

БОЉИ НЕГО У РИМУ: Хамад Међедовић пун самопоздања у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Posle izvanredne partije na mastersu u Rimu, gde je prošao kvalifikacije, a zatim iza sebe ostavio Alekseja Popirina, Davidoviča Fokinu i na kraju tesno izgubio od Danila Medvedeva (6:7, 6:2, 5:7), Hamad je u Pariz stigao pun samopouzdanja.

Njegovi vineri ovih dana na pariskom grend slemu premašuju dvesta kilometara na sat, dok ubitačni servisi prethodno završavaju pola posla. Igrao je većim delom i protiv domaće publike, ali se izborio sa svim protivnicima, i onima s druge strane mreže, i na tribinama. Tako je bilo i u poslednjem kolu kvalifikacija.

– Srećan sam, naravno, plasmanom u glavni žreb – kaže Hamad za „Novosti“. – Odigrao sam još jedan dobar meč. Nije bilo puno teško. Bilo je, čak, zanimčivo. On je isto dobar igrač. Bio je i domaćin, pa je imao publiku uz sebe. Naravno, većina je navijala za njega, ali bila je lepa atsmosfera, uživao sam na terenu i srećan sam što sam se kvalifikovao drugu godinu u Parizu za redom.

• Imali ste i vi svoje verne navijače, među njima i članove vaše porodice, oca, majku i sestru?

– Sa mnom su na turniru. Puno je lakše kada su oni tu, kada je porodica uz mene. Nisu mi tu još jedan brat i sestra. Ali, sa njima se čujemo često, svakoga dana, pa je kao da su i oni tu. To mi puno znači.

• Je li ovo nagoveštaj održavanja forme iz Rima?

– Možda se sada, čak, boče osećam na terenu i boče igram nego u Rimu! Neke stvari smo promenili i poboljšali posle meča s Medvedevim, koliko smo imali vremena, u ovako kratkom periodu. Ali, mislim da smo uspeli da poradimo na nekim stvarima i da još nešto dodamo mojoj igri.

BONUS VIDEO „ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE“: Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst