Advokati Jovanovskog navode da je ta operacija želuca veoma rizična, da je ishod nepoznat, i dodaju da se hirurzi koji će je izvesti “ograđuju od rizika i odgovornosti zbog njene složenosti”, prenela je agencija Makfaks.

Oni tvrde da je ta rizična operacija – “totalna gastrektomija” posledica toga što Jovanovski u zatvoru “Idrizovo” nije lečen po lekarskim uputstvima.

Pravni tim Jovanovskog navodi da je uputio novi zahtev za prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog toga što nema drugog načina da se sanira njegovo stanje, i dodaje da “to dokazuje i ovo alarmantno pogoršanje”.

Instagram/printscreen

 

Javnosti su se prethodno obratili roditelji Jovanovskog, tvrdeći da će njihov sin posle operacije u najboljem slučaju ostati trajni invalid, i navodeći da će za to tražiti odgovornost.

Oni su naveli da je njihov sin u lošem zdravstvenom zbog toga što je u zatvoru bio “izložen iživljavanju, maltretiranju i mučenju”.

Jovanovski, koji od juna 2021. izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca od biznismena Jordana Kamčeva, zadržan je 2. novembra 2022. u skopskoj bolnici, gde je iz zatvora doveden na kontrolni pregled.

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić rekao je tada da je razlog za njegovo zadržavanje na hirurškoj klinici pogoršanje zdravstvenog stanja, zbog toga što ne dobija propisanu terapiju i nema adekvatno lečenje u zatvoru.

printscreen

 

Jovanovski je u oktobru prošle godine pretučen u zatvoru “Idrizovo”, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prethodno je više puta bio na dodatnim bolničkim pregledima.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst