Rokvić je uvek ponosno isticao da je hrišćanin i trudi se da duhovnost bude sastavni deo svog života, te da i svoju decu vaspitava u istom duhu.

Pevač kaže da svake godine cela porodica sa radošću iščekuje Vaskrs.

ATA Photos

Nikola Rokvić i Bojana Barović

Vaskrs proslavljam u krugu najuže porodice, sa decom i suprugom. Jedne godine smo u Novom Sadu, jedne godine smo u Beogradu i veoma se radujemo najvećem hrišćanskom prazniku.

Nikola otkriva da njegova supruga Bojana Barović i on farbaju jaja, ali su ipak deca ta koja ih ukrašavaju.

Prepuštamo deci da boje, crtaju, lepe… Vakskrs je divan praznik u kojem deca mogu da iskažu svoju kreativnost, a ujedno neguju i prave vrednosti.

Rokvić često dolazi na liturgije, a najveći hrišćanski praznik je i ove godine dočekao u crkvi.

ATA Photos

Nikola Rokvić, pevač

Vaskrs dočekujemo u crkvi na liturgiji, a posle toga odlazimo u porodični dom u kojem se nalazi praznična trpeza.

Pevač se trudi da živi u skladu sa hrišćanskim vrednostima, a njegova deca već sada pokazuju interesovanje da saznaju više o žitijima velikih svetaca.

Veoma mi je bitno da živim po hrišćanskim načelima, trudimo se da sve to prenesemo na našu decu. Mislim da je to jako bitno pogotovo u ovim teškim vremenima u kojima živimo – kaže on i dodaje:

Učimo ih osnovnim hrišćanskim načelima. Jako vole da slušaju priče iz života velikih hrišćana i svetitelja. Ne namećemo ništa. Kada se u njima javi želja da saznaju više mi ih naučimo. Bitno je ništa ne raditi na silu.

ATA Photos

Nikola Rokvić, pevač

Nikola kaže da na detinjstvo ima samo najlepše uspomene.

Uvek se rado setim Vaskrsa kada smo bili mali Marko i ja. Uvek smo se budili ranom zorom, budili roditelje, takmičenje, kucanje jajima, i obično me za to sećanje veže i neki lep prolećni dan. Ta radost i dalje živi u meni.

Rokvić smatra da smo se kao narod previše odaljili od vere.

 Hristos je rekao: “Ne boj se malo stado”. Nažalost, Boga se setimo tek kad dođe neka muka i teško vreme, a kada nam je lepo onda zaboravimo. Mislim da treba da se vratimo pravim vrednostima, našoj veri, našoj duhovnosti. Bilo bi nam istinski lepo kada nam je dobro, a kada nam je teško bilo bi nam lakše. Shvatili bi sve iz pravog ugla, da je svaka teškoća priziv da naučimo iz te teškoće nešto i da sutra budemo bolji.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst