Nekadašni student prodekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu S. I. osuđen je pravnosnažno na tri meseca zatvora, uslovno godinu dana, zbog krivičnog dela neovlašćeno snimanje i prisluškivanje.

On je osuđen po privatnoj tužbi suspendovanog studenta tog fakulteta Stefana Karanovića koji vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu, piše 021.

Pravni fakultet ga je suspendovao pod optužbama da je u medijima objavljivao članke o navodnom kriminalu na tom fakultetu, što je on demantovao.

On je od S. I. tražio i milion dinara za naknadu štete, te je najavio da će taj novac donirati u humanitarne svrhe.

Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima.

Zbog toga je bio prinuđen da upiše Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije iz početka.

“Dok je student prodekan pravnosnažno osuđen, protiv dekana istog fakulteta se vodi prekršajni postupak jer je pobegao od inspekcije. Iz ovakve situacije postoji samo jedan izlaz – a to je da dekan Ristivojević i predsednik Saveta Pravnog fakulteta Dragan Milkov podnesu neopozive ostavke”, naveo je Karanović u saopštenju koje je dostavio medijima.

Karanović je uz saopštenje za javnost dostavio i presudu Višeg suda u Novom Sadu.

U obrazloženju presude navodi se da mu je za navedeno krivično delo izrečena uslovna osuda.

To znači, piše u obrazloženju, da se utvrđena kazna zatvore neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Prema navodima koji se nalaze u tužbi, on je neovlašćeno snimao i prisluškivao Karanovića, a snimke je potom slao i drugim studentima.

Studentu prodekanu novosadskog Pravnog fakulteta 6 meseci zatvora zbog prisluškivanja studenta

Original Article