Bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić dao izjavu u SBPOK, pristao na poligrafsko ispitivanje

10.03.2021 14:03

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić dao je izjavu u svojstvu građanina Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Njegov advokat Vladimir Terzić je rekao da je Vuletić odgovorio na sva pitanja i da je pristao i na poligrafsko ispitivanje iako je, kako kaže, klijenta savetovao da to ne prihvati zbog zdravstvenog stanja, prenosi N1.

Vladimir Vuletić Foto: Srđan Ilić
Vladimir Vuletić Foto: Srđan Ilić

„Nakon troipočasovnog davanja iskaza u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, pristao na poligrafsko ispitivanje, na koje je odveden u zgradu MUP u ulici Kneza Miloša“, rekao je Terzić.

On je novinarima rekao da je Vuletić dao "jasne navode" oko onog što je u medijima pisano o njegovim kontaktima sa vođom navijačkog kriminalnog klana Veljkom Belivukom, i da lično smatra da je poligraf nepotreban.

„Vuletić je dao izjavu kao građanin, detaljno se izjasnio. Na pitanje policijaca prihvatio je poligraf, iako sam se lično protivio, jer on ima zdravstvene probleme, objasnio je Terzić. On je dodao da će se, pre poligrafskog ispitivanja, proveriti da li je Vuletić zdravstveno sposoban za to, ali ako bude lično insistirao, to će biti obavljeno. Smatram da je poligraf nepotreban, ali odluka će biti njegova“, napomenuo je Terzić.

Vuletiću je poziv da se u svojstvu građanina „hitno javi“ u SBPOK u Makišu uručen jutros, a kako je rekao za N1, pripadnici SBPOK su ga presreli dok je bio u kafiću, u blizini Tužilaštva za organizovani kriminal, gde se kako je ranije najavio uputio kako bi tražio da bude ispitan na okolnosti njegove saradnje sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka o čemu su pojedini mediji spekulisali prethodnih dana.

Vuletić je ispred kafića gde mu je uručen poziv rekao novinarima da će „kao lojalan građanin“ pojaviti pred institucijama i da će dati sve neophodne informacije u vezi sa tri krivična dela – iznuda, otmica i pranje novca.

N1 je prenosi da je imao uvid i u krivičnu prijavu koju će danas advokat Vuletića podneti protiv NN lica u MUP-u Srbije, odgovornih NN lica u kabinetu predsednika Republike i Vladi Srbije, kao i protiv odgovornih NN lica u TV Pink i dnevnom listu Kurir. Kako stoji u objašnjenju klrivične prijave, radi se o tome da su podaci sa oznakom „strogo poverljivo“ dostavljeni medijima.

Podsetimo, vođa jedne od grupa navijača Partizana Veljko Belivuk i članovi organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio, uhapšeni su 4. februara. U okviru akcije, pripadnici policije pretresli su i stadione Partizana i Crvene zvezde. Među 30 lokacija koje je policija pretresla bio je i prostor u sklopu Partizanovog stadiona.

Nekoliko dana kasnije Vladimir Vuletić podneo je neopozivu ostavku na mesto potpredsednika i člana Upravnog odbora FK Partizan.

Izvor: N1, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article