Bivša učesnica muzičkog takmičenja “X Factor”, pjevačica Lusi Spragan otkrila je da ju je silovao hotelski portir u vrijeme dok je emisija snimana 2012. godine u Londonu.

Ona se povukla iz takmičenja, navodeći svoju bolest u to vrijeme kao razlog, ali je za Gardijan rekla da je pravi razlog taj što je napadnuta.

Spragan je saoštila da su je “iznevjerili tvorci takmičenja”.

Sajmon Kauel, alfa i omega “X factora”, kaže da je ono što se dogodilo Spragan “užasno i srceparajuće”.

“Kada sam dobio priliku da razgovaram sa Lusi, mogao sam da joj kažem koliko mi je žao zbog svega kroz šta je prošla. Lusi je jedna od najautentičnijih, najtalentovanijih i najhrabrijih koje sam ikada sreo”, istakao je Kauel.

Spragan, koja je tada imala 20 godina, otkriva da se napad dogodio nakon noćnog izlaska u centru Londona, kada je proslavljan 25. rođendan kolege takmičara Rajlana Klarka.

Rekla je da ju je nazad do hotela otpratio član produkcijske ekipe, kada je hotelski portir ponudio da je odvede u njenu sobu.

-Sutradan sam se probudila sa ovim osjećajem čistog straha. Mislim da od tada nikada nisam osetila toliki nivo konfuzije. Znala sam da sam silovana, ali nisam mogla to da obradim – prisjetila se traume.

Napadač je kasnije osuđen.

Originalni tekst