Milica Todorović se još kao dete prijavila na audiciju za „Zvezde Granda“ i to joj je promenilo ceo život. Sliku svog oproštaja sa roditeljima, pred odlazak u veliki grad sa samo 14 godina nikada neće zaboraviti.

Da se profesionalno bavi muzikom počela je dok su se njeni vršnjaci još igrali u školskom dvorištu. Sa samo 14 godina Milica se preselila u Beograd i pobedila na tamičenju „Zvezde Granda“ pred 20.000 ljudi na Tašmajdanu. Tako je počelo, ostalo je istorija. 

Foto:  

Foto: Nemanja Dedović

 

Osamostaliti se toliko rano nije bilo ni malo lako, a naročito otići iz rodnog Kruševca u veliki Beograd daleko od porodice. Milica se jednog prizora seća kao da je bilo juče iako su prošle dve decenije.

  U dvorištu u Kruševcu smo pravili proslavu moje pobede. Pevala sam, dovela sam svoj tadašnji bend pa smo mi tu nešto pevušili po dvorištu. Sećam se da sam pogledala na klupicu i tata sedi i tužno plače. To je bio jedan zaista tužan prizor. Prišla sam, zagrlila ga i pitala ga što plače, a on je rekao „Ide mi dete iz kuće“. Tako da nije to svejedno za roditelje. Zato sam ja stalno sa mamom, da nadoknadim ono vreme koje nisam bila sa njom. Često znaju da me pitaju zašto provodim toliko vremena sa majkom, ali eto, to je moj odgovor. To je moje pravo i želim da budem sa roditeljima. Tad kad je trebalo nisam bila – prisetila se sa setom pevačica za Grand.

Foto: ATA Images

 

Podršku i oslonac u Beogradu je dobila od „Grand“ produkcije, a Saša Popović i Žika Jakšić bili su joj kao očevi.

– Mi smo imali iznajmljen stan na Bežanijskoj kosi gde smo svi iz „Zvezda Granda“ obitavali. Inače, Žika Jakšić i Saša Popović su mi bili kao očevi bukvalno, pošto sam bila jako mlada i tako sam i gledala u njih pa su se oni tako i odnosili prema meni. Nikada neću imati ružnu reč da kažem za te ljude. Imali su toliko obzira prema meni koja sam išla redovno u muzičku školu u Kruševcu. Plaćali su mi autobusku kartu da dođem iz Kruševca u Beograd. Sale Popović bi prišao i pitao me „Mico, je l’ imaš šta da jedeš? Koliko treba da ti dam za autobusku kartu?“. Stvarno su vodili računa o nama. Sva sam se naježila dok se sećam tog perioda – prisetila se Milica.

sledeća vest

Originalni tekst