Region je potresla vest o smrti čuvenog rok pevača Masima Savića 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Poznati hrvatski rok muzičar Masimo Savić preminuo je u 61. godini usled kratke i teške bolesti.

Njegova porodica se ovim putem oglasila i tužnim rečima oprostila od njega. 

Takođe, ovu vest potvrdila je i producentska kuća za koju je snimao poznati muzičar.

Ceo region ostao je u čudu nakon vesti o njegovoj smrti, jer je u intervjuima pre samo nekoliko meseci govorio kako je zdrav i kako su lekari iznenađeni njegovim zdravstvenim stanjem.

Vest o njegovoj smrti rasužila je mnoge njegove prijatelje i saradnike, ali i našu nekadašnju pevačicu Bebi Dol s kojom je pevač bio u vezi kada su bili mladi.

– Zatekli ste me s ovom vešću. Masimo je bio veliki čovek i umetnik. Pamtiću ga samo po dobrom. Nisam znala da je bolovao. Tužna sam. Saučešće porodici – rekla je pevačica za Kurir.

Podsetimo, Masimo Savić preminuo je u 61. godini usled kratke i teške bolesti, a tragičnu vest potvrdile su njegova supruga i ćerka na društvenim mrežama.

Masimo Savić je rođen 6. juna 1962. godine u Puli.[4] Detinjstvo je uglavnom provodio u Istri, iako su ga životne okolnosti odvele prvo do Italije, pa zatim do Australije. Srednju školu je pohađao i završio u Zagrebu, gde je započeo svoju muzičku karijeru.

Masimo Savić
Masimo Savić foto: Milan Maričić/ATAImages

Godine 1982. postao je član zagrebačke art-rok grupe Dorijan Grej i sa njom objavio svoj prvi album pod nazivom Sjaj u tami, a dve godine kasnije i album Za tvoje oči.

Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući prepevu pesme The sun ain’t gonna shine anymore grupe Walker Brothers, ali i upečatljivom glasu Masima Savića.

Originalni tekst