Stotine nezapečaćenih sudskih dokumenata koji se odnose na preminulog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna javno su objavljene u sredu, i očekuje se da će ih u narednim danima biti obelodanjeno još više, a da će se među njima naći imena mnogih uglednih svetskih ličnosti, prenosi CNN.

Čini se da prvi „set“ objavljenih dokumenata nije sadržao nikakva revouliconarna otkrića. Veliki deo informacija u njima već je objavljen kroz medijske izveštaje i druge sudske postupke. Međutim, ovo je prvi put da su ovi dokumenti, sada podneti sudu, „provučeni“ kroz pravni sistem.

Dokumenti sadrže svedočenja Virdžinije Đufre, koja tvrdi da ju je Epstajnova ljubavnica Žislen Maksvel primoravala na seksualne odnose sa princom Endruom i još nekoliko drugih istaknutih muškaraca. Tu je i izjava Johane Sjoberg, koja je u izjavila kako joj je princ Endrua u šali dodirivao grudi tokom fotografisanja. Iako je Sjobergova priča odranije bila poznata javnosti, ovo je prvi put da je njena izjava otpečaćena. Iz nje se saznaje da je ponekad radila za Epstajna i da ju je, prema njenim rečima, on primoravao da povremeno „prekorači granice“ tokom seksualizovanih masaža.

U objavljenim transkriptima svedočenja pojavljuje se još nekoliko istaknutih imena, pa se u njima tako pored princa Endrua spominje i bivši predsednik SAD-a Bil Klinton.

Sjobergova se u iskazu koji je dala 2016. godine prisetila da joj je Epstajn u nekoliko navrata spomnjiao Bila Klintona, objašnjavajući kako „voli mlade (devojke)“, i da je Džefri često imao posla s Klintonom.

Dokumenti koji su danas objavljeni otkrivaju još neka od „velikih“ imena, kao što su ime Donalda Trampa, mađioničara Dejvida Koperfilda, bivšeg izraelskog premijera Ehuda Baraka, glumca Kevina Spejsija, advokata Alana Deršovica, pokojnog guvernera Novog Meksika Bila Ričardsona i bivšeg potpredsednika Ala Gora. Međutim, nikakvi konkretni dokazi i dalje ne postoje, prenosi Independent.

Sjoberg je takođe rekla da je pokojni muzičar Majkl Džekson bio u Epstajnovoj vili u Palm Biču i da je upoznala čuvenog mađioničara Dejvida Koperfilda, prenosi The Guardian.

„Da li ste ikada upoznali nekog poznatog kada ste bili sa Džefrijem? pitali su je. „Upoznala sam Majkla Džeksona … u [Epstajnovoj] kući u Palm Biču.“

Na pitanje da li je masirala Džeksona, Sjoberg je rekla: „Nisam.

Što se tiče Koperfilda, Sjobergova je rekla da je prisustvovala večeri u jednoj od Epstajnovih kuća i da je Koperfild tom prilikom „izveo neke magične trikove“.

„Da li je Koperfild ikada sa vama razgovarao o Džefrijevoj umešanosti sa mladim devojkama?“ upitana je Sjobergova. „Pitao me je da li sam svesna da su devojke plaćene da pronađu druge devojke“, odgovorila je ona.

Koperfild joj, kako je rekla u izjavi, nije razjasnio to pitanje.

Donald Tramp, o čijoj povezanosti sa Epstajnom je naširoko izveštavano, takođe se pominje u dokumentima. Sjobergova je izjavila da su ona i Epstajn otišli ​​u jedan od Trampovih kazina u Atlantik Sitiju kada je oluja sprečila Epstajnov avion da sleti u Njujork.

Podsećamo, Džefri Epstajn 2019. godine optužen je za trgovinu ljudima u kojoj je navodno seksualno zlostavljao desetine maloletnih devojčica, nakon čega je u zatvoru izvršio samoubistvo.

Post Views: 34

Originalni tekst