Legendarna rok grupa „Bijelo dugme“ ponovo se okuplja u prvobitnoj postavi, a Alen Islamović otkriva kada i gde ćemo moći da uživamo u njihovim vanvremenskim hitovima.

Muzičku scenu bivše Jugoslavije definitivno je obeležila legendarna rok grupa „Bijelo dugme“.

Foto: Insajder

 

Mnogobrojne numere snimljene pre više od tri decenije i dan danas važe za velike hitove.

„Bijelo dugme“ je krajem osamdesetih godina doživeo raspad, te su članovi popularnog sastava nastavili uspešnim solo karijerama.

Foto: Insajder

 

Poslednji koncert ovog rok benda desio se tokom 2005. godine, a sada će, kako kaže Alen Islamović, publika ponovo moći da uživa u lajv izvođenju njihovih vanremenskih hitova, jer se „Bijelo dugme“ ponovo okuplja.

Foto: Insajder

 

– Bijelo dugme se okuplja, dogovaramo se i spremamo koncerte, a prvo će biti u koncert u Sarajevu, za nekih mesec i po dana – rekao je Alen za „Premijeru“.

Podsetimo, nekadašnji klavijaturista „Bijelog dugmeta“ Vlado Pravdić preminuo je krajem prošle godine

– Jako me je pogodila smrt Vlada Pravdića, bili smo jako dobri. Godinama smo kontaktirali, poslednjih godina smo samo malo proredili kontakte. Jako mi je žao. Iskreno saučešće njegovoj deci i porodici… A baš je mirisalo na to da ćemo se okupiti i zajedno ponovo zasvirati. Nemam više reči. Bio je veliki čovek, jako je uticao na mene. Faliće mi kao prijatelj – rekao je Alen tada za Alo!

Toniju Cetinskom preti zatvor? Tužilaštvo za suzbijanje kriminala podiglo optužnicu protiv pevača

sledeća vest

Izbori 2024

U laži su kratke noge! Kovinci demantovali Mariniku Tepić: Propala još jedna laž opozicije! Izmišlljaju da je SNS doveo fantome u Zrenjanin, a danas ih je 8.533 manje nego u njihovo vreme! Skupština nastavila rad! Brnabić: Kako vas nije sramota da u Skupštini Srbije pričate ono što govori Aljbin Kurti?! Razbijena glava jedne žene, mučki, sa leđa u centru grada nije dovoljna! Nastavlja se kampanja maltertiranja I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Originalni tekst