Bez odgovora nadležnih ko je sinoć dozvolio bakljadu na pomoćnom terenu stadiona Crvena Zvezda

Utakmica na stadionu Rajko Mitić između fudbalera Crvene Zvezde i Milana samo što nije počela, a kako je ranije odlučeno igraće se bez publike. Međutim, sva pitanja o tome ko je dozvolio delu navijača da sinoć na stadionu, kršeći epidemiloške mere, uz pirotehnička sredstva, pozdrave igrače, ostala su bez odgovora.

prtscrn/crvenazvezdafk: Bakljada na pomoćnom terenu stadiona Crvena Zvezda
Foto: prtscrn/crvenazvezdafk / Bakljada na pomoćnom terenu stadiona Crvena Zvezda

Već danima u javnosti se polemiše da li će država dozvoliti da fudbaleri Crvene Zvezde utakmicu u šesnaestini finala Lige Evrope sa Milanom odigrati ispred publike u Beogradu. Čelnici kluba želeli su publiku na tom meču, pa su tim povodom Kriznom štabu uputili zahtev da se odobri ograničen broj ljudi. Ipak, pre dva dana u izjavi za Blic epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio – nema uslova da na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda-Milan bude publike.

“Ne možemo da dozvolimo bilo kakvo okupljanje, pa tako ni na pomenutoj urakmici, jer se poslednjih dana epidemiološka slika pogoršala, posebno u Beogradu”, rekao je tada Kon.

Povodom ove odluke nisu stigle reakcije iz Uprave Crvene Zvezde ali je očigledno stiglo odobrenje navijačima da se sinoć okupe u velikom broju na pomoćnom stadionu. Pojedini mediji prenose da su se oko 21 čas, dok je Crvena Zvezda završavala poslednji trening pred utakmicu sa Milanom, čule detonacije. Ubrzo su objavljeni i video snimci.

Kako se moglo videti, a deo Beograđana i uživo čuti, navijači su u glas pevali pesme podrške svom klubu. Uz pirotehnička sredstva, na uskom prostoru bila je velika grupa navijača. Sve je objavljeno na zvaničnom instagram nalogu Fudbalskog kluba Crvena Zvezda. Na terenu, bez zaštitnih maski, bili su i fudbaleri Crvene Zvezde.

Portparol FK Crvena Zvezda Miljan Milošević nije odgovorio na brojne pozive novinara Insajdera. Bez odgovora su ostala i pitanja upućena doktoru Predragu Konu i doktoru Branislavu Tiodoroviću o tome ko je dozvolio ovaj rizičan skup kao i da li će tražiti da se pronađu odgovorni. Na naša pitanja nije odgovorio ni MUP koji smo pitali da li su bili upoznati sa konkretnim događajem kao i da li je neko procesuiran imajući u vidu da su, kako se vidi na snimcima, korišćena brojna pirotehnička sredstva.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article