Košarkaška reprezentacija Brazila savladala je selekciju Letonije rezultatom 94:69 i plasirala se na Olimpijske igre u Parizu.

БЕРТАНС И ДРУЖИНА У СУЗАМА: Бразил и Кабокло разбили Летонију и пласирали се на Олимпијске игре

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Brazila od početka meča krenuli su vrlo agresivno. Oduzimali su lopte Letoncima i grabili svaki skok pod košem protivnika. Već od prvog minuta, reketom je zagospodario Bruno Kaboklo koji je potpuno dominirao u prvoj četvrtini. „Karioke“ su u pravo u prvoj deonici stekli najveću prednost od plus 23 koja je bila i ključna za pobedu u ovom susretu. Pored toga pogodili su čak osam trojki u prvoj četvrtini, a posebno je bila zanimljiva trojka Kabokla sa pola terena na isteku prvog dela igre.

U drugoj četvrtini Letonija je uspela da se malo oporavi od šoka i da, koliko toliko, istopi razliku. Izabranici Aleksandra Petrovića su u tom momentu više bili fokusirani na svog saigrača Jaga dos Santosa, koji je doživeo povredu sredinom ovo perioda igre i više se nije vraćao na parket. Letonija je do kraja poluvremena uspela da smanji razliku minus 16, i sa nekakvom nadom uđe u drugo poluvreme.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Te nade su ugašene nakon treće deonice koju je Brazil dobio rezultatom 23:13 i već posle 30 minuta rešio pitanje pobednika. U poslednjem segmentu igre, „karioke“ su rutinski privele meč kraju i zasluženo proslavile odlazak na Olimpijske igre.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Leo Mendl sa 20 i Bruno Kaboklo sa 21 poenom . Dok se kod Letonaca istakao Rihard Lomaš sa 15 poena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Brazil će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Japanom.

U preostalim mečevima sastaju se Grčka – Hrvatska od 20 časova, Španija – Bahami od 20.30 i Portoriko – Litvanija u ponoć, nakon čega će biti poznati svi učesnici Olimpijskih igara kada je košarkaški turnir za muškarce u pitanju.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst