Prepoznajući alarmantne nivoe zagađenja vazduha u nekoliko srpskih gradova i značajne zdravstvene rizike koje određene čestice u vazduhu predstavljaju, posebno za decu, kompanija P&G odlučila je da pomogne stvaranjem zelenog rekreativnog područja unutar škole koja se nalazi u beogradskom naselju Zemun.

školsko dvorište pre uređenja

Uz pomoć pejzažnog arhitekte, postojeći prostor je sa sadnjom nekoliko vrsta drveća i biljaka transformisan u zeleniju oblast, tako da učenici mogu da udahnu malo svežeg vazduha između časova. Štaviše, zaposleni u P&G-u volontirali su da posade dodatna stabla u blizini škole, pokazujući svoju posvećenost zajednicama u kojima žive i rade.

„U P&G-u, poboljšanje svakodnevnog života ljudi kroz naše brendove i pomoć zajednicama u kojima živimo i radimo da prosperiraju je suština onoga što jesmo. Bilo da je reč o dostavljanju osnovnih proizvoda porodicama u potrebi ili podršci obrazovanju o higijeni, naš cilj je da pomažemo zajednicama širom sveta kroz smislene akcije koje svakodnevno poboljšavaju živote“, izjavio je Žarko Stojilković, Country Manager P&G Srbija.

Još jedan primer lokalnog građanskog angažovanja je partnerstvo sa NVO Fondacija Ana i Vlade Divac u različite svrhe.  Takođe, svake godine, zaposleni u P&G-u donose tračak nade za oko 50 dece iz ugroženih porodica koje podržava NVO Prijatelji dece Srbije. Zahvaljujući našim zaposlenima, oni su ispod jelke pronašli dugo očekivane poklone za Novu godinu.

O P&G

P&G služi potrošačima širom sveta sa jednim od najjačih portfolija pouzdanih, kvalitetnih lidera brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® i Whisper®. P&G zajednica uključuje operacije u otprilike 70 zemalja širom sveta. Molimo posetite www.pg.com za najnovije vesti i informacije o P&G i njegovim brendovima.

Post Views: 13

Originalni tekst