Konferencija za novinare održana je u hotelu „Life Design“ u Balkanskoj ulici u Beogradu, a kako tvrde rukovodioci tog objekta, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je 2020. godine pokušala fizički da zauzme hotel.

Bivši suvlasnik Hotela „Lajf Dizajn“ u Balkanskoj ulici slovenački državljanin Miloš Plantarič optužio je nekadašnjeg poslovnog partnera da mu je oteo taj objekat, uz podršku ljudi iz vlasti, i da su u pretnjama i zastrašivanju učestvovali Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi da su vođe kriminalnog klana.

Na konferencije su prikazani video-snimci na kojima se vidi kako navijači upadaju u hotel i ucenjuju vlasnika objekta.

Vlasnik hotela „Life Design“ unajmio je obezbeđenje preko izvesne firme „TNT Protect“, za koju se kasnije ispostavilo da stoje Belivuk i Miljković. Tokom konferencije prikazani su snimci na kojima se vidi kako maja 2020. godine Belivuk i Miljković upadaju u hotel.

Vidi se kako Miljković u restoranu hotela razgovara sa vlasnikom istog i njegovom suprugom. Na video snimku se vidi Miljković, Belivuk i, takođe uhapšeni, Dejan Tešić.

– To što smo mi potpisali obezbeđenje po tržišnoj ceni, mi ne radimo tako. Mi uzimamo naš deo, iznad nas stoji politika i policija. Imaš 24 časa da odlučiš o ponudi – rekao je Miljković maja 2020. godine Milošu Plantariču, kada je grupa momaka upala u hotel.

Plantarič nije želeo da prihvati tu ponudu.

– Ne mogu da prihvatim, hotel je moj život – rekao je Miljkoviću.

milos-plantaric_850x
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ipak, Miljković ga je pozvao da se sutradan nađu, ali i da će mu u 10 časova, odnosno neposredno pre nalaženja, reći lokaciju.

Tada se vlasnik hotela uplašio i obratio ambasadi, jer je on slovenački državljanin. Ambasada mu je zakazala razgovor u policiji, ali ni tu nije imao sreće.

Plantarič je tokom konferecije izjavio i da je oko poslova sa obezbeđenjem, a iza kog su stajali Belivuk i Mijković, došao preko izvesnog „Organizatora“.

Ime „Organizatora“ nije imenovao, jer se, kako Miloš Plantarič tvrdi, taj čovek nalazi na slobodi, a ranije je bio osuđivan za ubistvo, te iz bezbednosnih razloga ne želi da ga imenuje.

Kako je ispričao vlasnik hotela, koliko su uhapšeni navijači sa službama bili povezani ilustrovao je činjenicom da je izvesni „Organizator“ saznao da je on otišao da pomoć zatraži u policiji i tada mu zapretio.

On je tokom konferencije ispričao i kako je stupio u kontakt sa pomenutim „Organizatorom“. Naime, njegovi problemi počeli su 2012. godine kada mu je njegov tadašnji poslovni partner preuzeo hotel.

Plantarič se tada obratio tužilaštvu, ali su oni ocenili da nema krivičnog dela. Kako nije imao koga da pita za pomoć, a kako tvrdi, obratio se svom poslovnog saradniku.

On ga je tada uputio na osobu koju oslovljava „Organizator“, a koja ga je spojila sa firmom za obezbeđenje iza koje stoje uhapšene vođe navijača.

Inače, sporni hotel ne radi već duže vreme, prenosi Nova.rs.

KRIK: Ivanovića ubio Lainovićev sin, organizator Radoičić, a nalogodavac Veselinović

Original Article