„Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici „Šotenring” naišao na malo dete“ piše u saopštenju.

Dalje se navodi da su dve žene koje se i vide na snimku, najverovatnije bile svesne da je čovek prepoznao dete,  pošto liči na devojčicu nestalu u Boru, a potom ih je i snimio.

On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu deteta

Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavljaja se da se najverovatnije radi maloletnoj Danki Ilić iz Srbije.

Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje slika u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svedoke kojima su žene sa snimka i njihovo boravište ili mesto boravka deteta poznato, da pozovu policiju.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.

Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dve odrasle žene koje prate devojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.

Snimak je navodno napravio srpski državljanin koji je isti potom poslao u MUP Srbije, a nakon čega je kontaktirana i policija u Beču.

Originalni tekst