Potpredsednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da ga je Hrvatska proglaslila nepoželjnim, jer su poslanici njegove partije glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

On je naveo i da se nije bavio Hrvatskom u svojim javnim nastupima, niti je poslanik u Skupštini Crne Gore gde je izglasana Rezolucija.

„Mada, ima još predsednika partija koje su glasale i članovi su Vlade, tako da kriterijuma očito da nema. Ima politike, kao i ranije u odlukama nekih drugih suseda. Kada su Demokrate glasale pre par godina Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, tada nas je Srbija stavila na ‘crvenu’ listu, odnosno maltertirani smo satima prilikom svakog prelaska granice nekih preko godinu dana dok ta mera nije ukinuta. Sada repriza u nešto malo drugačijem obliku. Vreme je kao i u prvom slučaju majstrosko rešeto“, saopštio je Bečić.

Obraćajući se državi Hrvatskoj, naveo je da kao nacionalni Crnogorac i predsednik građanske partije, nikada nije ni on ni partija koju predvodi delio žrtve po veri i naciji.

„Zato smo uvek sve genocide i zločine osudili, uvek ističući i zapisujući po više puta da je odgovornost individualna, te da ni jedan narod nije i ne može biti genocidan, jer ljude nikada nismo delili osim na ljude i one druge. To je građanska, evropska i civilizacijska vrednost”, naveo je on.

Post Views: 15

Originalni tekst