BDP: Branislav Lečić izuzet iz predstava

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) saopštilo je danas da je na zahtev većeg dela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve", glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije.

Branislav Lečić Foto: Srđan Ilić
Branislav Lečić Foto: Srđan Ilić

"Zbog kompleksnosti svih događaja ovaj slučaj je isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu nećemo se više izjašnjavati", saopštilo je BDP.

Branislav Lečić objavio je danas na društvenim mrežama da mu je iz Beogradskog dramskog pozorišta stigla poruka u kojoj se navodi da 17 glumaca tražilo da on ne igra u predstavi.

„Dragi Leko, Jug (Radivojević, upravnik BDP) je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u „Tikvama“ dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište“, navodi su u poruci koju je objavio Lečić na Fejsbuku.

Lečić je u istom postu objavio i svoj odgovor na poruku stičući da sa "onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam sta da tražim".

"Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti“, naveo je on.

Lečić: Povlačim se sa čela Demokrata Srbije

Branislav Lečić saopštio je danas da se, zbog afere u kojoj ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, povlači sa čela pokreta Demokrate Srbije.

"Kako ova moja borba za istinu ne bi nanosila štetu svima onima sa kojima učestvujem u borbi protiv ovog zlokobnog režima, povlačim se sa čela pokreta Demokrate Srbije", naveo je u pisanoj izjavi Lečić.

Ovo je moja lična borba za odbranu svog integriteta, imena i profesionalnog ugleda i ne želim da opterećuje sve one koji su iskreni borci za normalnu, slobodnu i demokratsku Srbiju, naglasio je Lečić.

Da odbija da igra u predstavi sa Branislavom Lečićem u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld Jugoslovensko dramsko pozorište prva je pre dva dana obavestila glumica Mirjana Karanović. Ona je navela da se odluka odnosi na predstavu “Mamu mu jebem ko je prvi počeo”, ali i na sve buduće.

"Ja verujem Danijeli, ja sam čula taj razgovor koji je on imao sa njom i meni ništa više nije potrebno, ja nisam sudija ja ne presuđujem i osuđujem. Ja samo dajem podršku", rekla je potom glumica.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u intervjuu za Insajder potvrdila da je u petak prošle nedelje u izjavi tužilaštvu otkrila da ju je u maju 2012. godine silovao kolega Branislav Lečić. U delovima intervjua koji su juče objavljeni Danijela je objasnila da je proces njenog izlečenja i suočavanja sa onim što joj se desilo trajao godinama.

Insajder je objavio i snimak razgovora Danijele Štajnfeld sa Lečićem koji je nastao nekoliko godina nakon samog događaja. Na snimku koji je kao jedan od dokaza dostavljen tužilaštvu početkom marta prepoznaje se Lečićev glas, on ne negira sam događaj već čak kaže da bi njoj trebalo da bude čast što mu se dopala.

Istog dana kada je Insajder objavio snimak razgovora, Blic i Kurir su objavili, pozivajući se na izvore iz Lečićevog okruženja, da su ga u vezi sa slučajem kontaktirali ugledni mediji iz inostranstva. Prema ovim izvorima Lečić je rekao da je sporni snimak "proba nekog komada", da je on "samo glumio" i da će, ukoliko snimak bude obelodanjen, tražiti da bude ispitan na poligrafu.

Kompletan snimak razgovara analizirao je i Njujork Tajms kako bi proverili tvrdnju Branislava Lečića da su oni zapravo uvežbavali dijalog. Nakon analize snimka, zaključuje da nema indicija da je razgovor sa snimka uvežbavanje dijaloga.

Izvor: Beta, FoNet, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article