Predsednik Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela, objavio je pismo francuskom narodu, u kojem je izneo strategiju koju će stranka sprovesti kako bi mobilisala birače u drugom izbornom krugu.

Veći deo pisma posvećen je onome koga Bardela naziva najopasnijom levičarskom figurom – Žanu-Liku Melanšonu. Piše da je on čovek koji podstiče podele u Francuskoj.

Međutim, ključni levičarski lideri, rekli su ovog jutra, kako Melanšon nije bio kandidat za premijera, a da nije ni u fokusu za poslednju rundu.

Bardela, koji bi bio premijer ako dobije apsolutnu većinu, rekao je za levičarske političare da su „agenti haosa koji moraju biti zaustavljeni, kako bi se sprečila egzistencijalna pretnja koju predstavljaju po francusku naciju“.

„Nasuprot tome, Nacionalno okupljanje će uvesti red na ulice i revidirati javnu kasu. Fokus naše kampanje, biće životni troškovi, bezbednost, zdravlje, obrazovni sistem i imigracija“, dodao je Bardela.

La France est à l’heure des choix. Soit l’extrême-gauche et la menace existentielle qu’elle constitue, soit l’Union nationale autour de nos valeurs et de notre identité.

Je vous appelle à amplifier la mobilisation.

Ma lettre aux Français ⤵️ pic.twitter.com/J1uUYEq6nC

— Jordan Bardella (@J_Bardella) July 1, 2024

Post Views: 14

Originalni tekst