Barak Obama objavio listu 13 filmova iz 2023. koji su mu se posebno svideli.

Tradicija Baraka Obame, bivšeg predsednika SAD-a koji se bacio na filmsku produkciju, postala je objavljivanje liste omiljenih filmova iz godine na izmaku.

Tako je predstavio 13 filmova iz 2023. koji su mu se posebno svideli, ali jedan detalj zasmetao je brojnim filmskim entuzijastima širom sveta.

Naime, megahit Barbi nije bio na listi. Ovim potezom, izgleda da je Obama javno izabrao stranu u takozvanom Barbenhajmerovom ratu. To je, naravno, bitka za gledanost između dva najveća filmska hita godine – Barbi i Openhajmera.

Na njegovoj listi su se našli Leave the World Behind, Rustin, American Symphony, The Holdovers, Blackberry, American Fiction, Anatomy of a Fall, Monster, Past Lives, Air, Polite Society i A Thousand And One.

Podsetimo se da je Obama od kada je prestao da obavlja funkciju predsednika producirao nekoliko filmova pod etiketom Higher Ground. Neki od njegovih najvećih hitova uključuju Netfliksovu dramu „Fatherhood“ sa Kevinom Hartom i biografsku dramu „Worth“ sa Majklom Kitonom u glavnoj ulozi, prenosi N1.

Obama je u međuvremenu dopunio listu 14. filmom „The Color Purple“.

U pitanju je adaptacija istoimenog pozorišnog hit mjuzikla, koji je zasnovan na istoimenom istorijskom romanu o teškom životu afroamerikanki. Taj roman je već ekranizovao Stiven Spilberg 1985. godine kao dramu sa Vupi Goldberg i Denijem Gloverom u glavnim ulogama.

Post Views: 27

Originalni tekst