ZEMUN, 9. avgust 2021, (Njuz) – Slavica Arsić (82) iz Zemuna, ištrikala je juče kimono za svoju unuku.

U izjavi za Njuz ova penzionerka je istakla kako se na ovaj korak odlučila nakon što su Milica Mandić i Jovana Preković osvojile zlatne medalje u tekvondou i karateu.

– Oduševili su me uspesi naših devojaka, pa sam, pošto volim da štrikam, poželela da obradujem moju unuku Anju kimonom. To mi deluje korisnije nego neki džemper ili šal, jer joj ni džemper ni šal neće pomoći da jednog dana osvoji neku medalju, dok bi kimono to mogao da uradi – objasnila je baka Slavica.

Ona je izrazila nadu da će unuka nositi kimono duže nego što je unuk nosio triko koji mu je ištrikala pre pet godina.

– Unuku Urošu sam, posle Štefanekovog zlata u rvanju na Olimpijadi u Riju, ištrikala divan triko za rvanje, ali ga je nosio samo par puta, a petnaestak dana nakon Rija je zaboravio i na triko i rvanje. Posle Datunašvilijeve bronze me je zamolio da mu napravim novi triko, pa se nadam da Anjin kimono neće doživeti sličnu sudbinu i da ona neće zaboraviti na karate i tekvondo do sledećih Olimpijskih igara – izjavila je ova penzionerka.

Baka Slavica je dodala i da će unuku isplesti kapicu za vaterpolo jer joj deluje da je u Srbiji taj odevni predmet uvek u modi.

Soko Sokolović

The post Baka ištrikala kimono za unuku appeared first on Njuz.net.

Original Article