OSTAĆE pesma i uspomena na kapitena. Aleksandar Dragović tokom tri godine, postao je miljenik „delija“, a zaostavština u dresu Crvene zvezde, ostala je u vidu het-trika duplih kruna, kao i velikoj pomoći da se crveno-beli ustale kao redovni učesnici grupnih faza UEFA nadmetanja.

БАЈКА ЈЕ ЗАВРШЕНА: Остаће успомена на Драговића капитена

FOTO: M. Vukadinović

Stigao je u najboljim igračim godinama (29), sa namerom da ispuni dečačku želju. Ujedno, obradovao je i dedu Zlativoja, koji je „navijao“ da unuka vidi u crveno-belom dresu jednog dana. Obojica posle tri godine mogu da kažu da im je puno srce.

Odrekao se velikog novca koje je mogao da ima u inostrantvu. Retki su primeri da neko „lige petica“, tačnije Bundesligu i Bajer Leverkuzen zameni za Srbiju i Superligu.

Učestvovao je kapiten u nastavku dominacije u domaćim okvirima. Moći će jednog dana da se pohvali het-trikom duplih kruni. Od 2021. do 2024. komandovao je odbranom, ali i čitavim timom koji je bio bez prevelike konkurencije u našoj zemlji.

Bio je Dragović ključni igrač u usponu crveno-belih i iskoraku u Evropi. U prvoj sezoni pamtiće se grupna faza Lige Evrope, „prezimljavanje“, te osmina finala protiv Rendžersa. Prošle, u istom takmičenju u konkurenciji Monaka, Trabzona i Ferencvaroša, nije se moglo više. Ove, bila je kruna, jer je sa kapitenskom trakom, ponosno predvodio ekipu u najjačem nadmetanju na Starom kontinentu – Ligi šampiona.

Zapravo, kada se pogleda karijera iskusnog štopera, nigde dosad nije ostavio dublji trag nego što je to bilo na „Marakani“ sa 136 utakmica u „svojoj“ Zvezdi mnogo je više u Bazelu (112), Dinamo Kijevu (109), Bajer Leverkuzenu (106), Lesteru (16), dok će sada imati priliku da u Austriji iz Beča podeblja 93 nastupa dosad.

– Zvezda je oduvek moj san. Hvala upravi za ostvarenje istog. Malo je reći da su mi ove godine donele radost. Jedna i najveća radost je što mom sinu s ponosom mogu reći da mu je otac igrao za Crvenu zvezdu. Zvezda uvek ostaje u mom srcu. Vaš Drago – napisao je Dragović na društvenim mrežama, dan pred jučerašnji meč sa Čukaričkim.

Nova epoha rezervisana je u matičnom timu Austriji. Osim što će mu Bečlije ponuditi da igra profesionalno još tri godine, iz kopački, ulazi u odelo. Postaće sportski direktor tima na pet sezona. U novoj ulozi, biće idealna prilika da malo ispeče zanat, a ko zna možda ga putevi jednog dana vrate na „Marakanu“.

Milunović, Bukari, Popović

PORED Dragovića, sinoć posle meča sa Čukaričkim, oprostili su se od Zvezde i štoper Nemanja Milunović, napadač Osman Bukari i rezervni golman Zoran Popović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst