Klub BiH iz njemačkog grada Augsburga organizirao je za sve svoje članove i prijatelje kluba zajedničko druženje, prije godišnjih odmora. Više stotina posjetilaca došlo je da podrži ovo druženje, a posebno su emotivni momenti bili kada su nastupili članovi njihove folklorne sekcije.

Kulturno sportska zajednica BiH iz Augsburga postoji samo tri godine, a za tri godine vrijedni članovi su dosta toga odradili, kao da je iza njih tridesetogodišnja tradicija postojanja i rada.


Članovi odbora su Amil Delić, Nedžad Islamagić, Enver Kučković, Dževad Silnović, Nedžad Ćuran, Edin Rizvić, Izudin Izo Delić, Mahir Čeliković, Osman Turčinović, Alma Islamagić, Ajla Gostevčić, Elma Semanić, trener nogometaša Almir Pokvić, a pomoćni trener je Nedim Hurem.

Braća Delić s Benjaminom i Sefe

Folklorna sekcija ovog kluba broji više od sedamdeset članova, dok nogometna ima trideset aktivnih članova.

Najmlađi folkloraši predstavili su se „Biračkim kolom“ i svojom igrom oduševili mnogobrojnu publiku, a njihovim roditeljima izmamili suze sreće i ponosa na licu. Koreograf najmlađe sekcije je Elma Semanić. Stariji folkoraši, čiji koreograf je Ajla Gostevčić predstavili su se sa dvije igre, „Spletom bosanskih igara“ i igrama sa Kosova.

Kako su nam rekli iz kluba, da sve ovo ne bi mogli sami da realizuju da nije njihovih sponzora, kojima se od srca zahvaljuju. Čak im je poznata njemačka drogerija „DM“ bila sponzor, a sve zahvaljujući jednom od njihovih članova koji je zaposlen u toj firmi.

Braća Delić u odboru kluba

U muzičkom dijelu programa nastupili su Sanela Muminovć i Benjamin Kličić, a njih dvoje su kao i svaki put, bilo gdje da pjevaju oduševili publiku.

Sanelina muzička pratnja bio je Elvis Baraković, a Benjaminov Sefe Seferagić, koji je također zapjevao, pa rok pjesmama zaludio publiku.


Bato Šišić

Originalni tekst