Bajden je vođa koji kopni radikalnom brzinom, pod opsadom vlastitog okruženja da se povuče iz trke. Ostali su mu samo članovi njegove najuže porodice i radikalno levo krilo, predvođeno njegovim ispisnikom Sandersom i histrionkom Aleksandrijom Okasio-Kortez. Kao što imamo negacioniste klimatskih promena, tako smo među američkim demokratama dobili „negacioniste“ Bajdenove nesposobnosti da vodi SAD. Paradoks je da Bajdenu niko ne bi poverio nijedan posao a kamoli rukovodeću ulogu u kompaniji ili ustanovi a deo demokrata i dalje želi da ga kandiduje da vodi najmoćniju državu sveta.

Neuspeli atentat na Trampa je poslednja šansa za „magarce“ da preokrenu trend i primoraju predsednika Džoa Bajdena da se povuče iz trke za Belu kuću i prepusti mesto nekome ko može da pobedi njujorškog tajkuna. Najgore što bi moglo da se dogodi „magarcima“ jeste da Bajden i njegov klan pokušaju da iskoriste skretanje pažnje sa njegovih psihofizičkih sposobnosti da vodi državu učvršćivanjem kandidature prolaskom vremena i dovođenjem partije pred svršen čin.

Na jednoj strani imamo dezorijentisane demokrate koji se grčevito drže Bajdena jer ne vide bolje rešenje, odnosno kandidata za koga bi glasala i radikal-šik, propalestinska i antijevrejska levica na obalama i umerene demokrate na Srednjem zapadu. Na drugom polu, simpatizere demokrata koji ne uspevaju da zaustave Bajdenov voz koji ih vodi pravo u poraz.

Tramp je već poslao u nokdaun Bajdena u televizijskom duelu pre par nedelja a atentat u Batleru mu je omogućio da ga nokautira. Na jednoj strani konfuzni, usporeni Bajden primoran da nosi specijalnu obuću da se ne bi okliznuo, a na drugoj Tramp koji se diže na noge i zove na borbu neposredno posle ranjavanja, sa krvavim licem na pozornici dok se još ne zna koliko ima atentatora i koliko su velike razmere opasnosti. Dva lica Amerike u ogledalu predsedničkih kandidata, staro i umorno na jednoj strani, i borbeno i živahno na drugoj, nedvosmisleno štete ambicijama Bajdena da ostane u Beloj kući još četiri godine.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 18. JULA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 653

Nedeljnik 653

Post Views: 45

Originalni tekst