Bajdenov tim: Trampova izjava skandalozna, netačna i bez presedana

Iz tima koji vodi kampanju demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena saopštili su da su njihovi pravni timovi u pripravnosti, ako se američki predsednik Donald Tramp obratiti sudu i pokuša da zaustavi brojanje glasova.

Džozef Bajden Foto: AP Photo/Andrew Harnik/Betaphoto
Džozef Bajden Foto: AP Photo/Andrew Harnik/Betaphoto

"Ako predsednik ispuni pretnju da će se obratiti sudu i pokušati sprečiti pravilno prebrojavanje glasova, imamo pravne timove koji su spremni da se rasporede kako bi se oduprli tom naporu", rekla je menadžerka kampanje Bajdena Džen O'Mali Dilon.

Ona je dodala da je "večerašnja predsednikova izjava o pokušaju da se zaustavi brojanje glasova skandalozna, netačna i bez presedana".

“Prebrojavanje neće biti zaustavljeno. Nastaviće se dok svaki glas ne bude prebrojan. Jer to je ono što naši zakoni – zakoni koji štite ustavno pravo svakog Amerikanca na glasanje – zahtevaju", rekla je O'Mali Dilon.

Ona je dodala da ishod izbora neće odlučiti niti Tramp, niti Bajden, već američki narod i da se demokratski proces mora nastaviti do konačnog zaključka.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article