BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da aktuelni predsednik Džo Bajden i američko “ministarstvo nepravde” žele da ga uhapse usred kampanje za izbore 2024. godine.

БАЈДЕНОВ ЛОВ НА ВЕШТИЦЕ Трамп: Његово министарство неправде жели да ме ухапсе усред кампање

Foto Tanjug/AP

– Lov na veštice! Pokvareni Džo Bajden i njegovo ministarstvo nepravde žele da optuže i uhapse njegovog političkog protivnika (mene), koji vodi u anketama za predstojeće predsedničke izbore 2024. godine – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži “Truth Social”.

On je dodao da se tako nešto do sada nije dešavalo u Sjedinjenim Državama.

– Tako nešto se nikada nije dogodilo u našoj zemlji, i to u sred kampanje? Mešanje u izbore i nedolično ponašanje tužilaštva – poručio je Tramp.

Bivši predsednik je prethodno saoptio da je primio pismo specijalnog tužioca Džeka Smita, u kojem navodi da je Tramp “meta istrage” Velike savezne porote o događajima koji su doveli do upada u američki Kapitol 6. januara 2021. godine.

Optužnica bi se odnosila na Trampove pokušaje da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, kada je izgubio od Džoa Bajdena. Međutim, još je nejasno sa kojim konkretnim optužbama bi Tramp mogao da se suoči ukoliko tužioci odluče da podignu optužnicu.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN – Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst